De dag van de ingreep

Op de dag van de ingreep meldt u zich op het afgesproken uur in het UZA.  U vindt alle praktische gegevens over het UZA op de website.

 

 

Vergeet niet het nodige mee te brengen:
 
  • identiteitskaart en SIS-kaart
  • witte UZA-patiëntenkaart (plastic badge), indien u dit hebt
  • formulieren of pasje van hospitalisatieverzekering (voor het later invullen van deze formulieren wordt een administratieve kost aangerekend)
  • bloedgroepkaart
  • voorschot !! € 70 voor kinderen en € 140 voor volwassenen op een 4-persoonskamer (tot € 490 op een 1-persoonskamer)
  • voor buitenlandse patiënten: formulier E111/E112 of garantverklaring
  • wat speelgoed, de thuismedicatie en zo nodig voldoende flesvoeding.

     

het maskertje voor de narcose wordt gedemonstreerd op een pop

 

Voor een opname in “daghospitaal” moet u zich niet aanmelden in de inkomhal.  U gaat direct naar het operatiekwartier op de derde verdieping.  Indien een overnachting gepland was (soms voor amandelen), moet u zich wel inschrijven aan het onthaal in de inkomhal.  Men zoekt dan een kamer op de dienst “pediatrie” voor u.
 
Uw kind mag niets gegeten of gedronken hebben vanaf middernacht.  In het operatiekwartier wordt hij/zij voorbereid voor de ingreep.  Er wordt meestal wat crème aangebracht op de handjes onder een klever.  Dit is een verdovende crème waardoor het prikje voor het infuus even later in de operatiekamer veel minder pijn doet.
 
Er mag 1 volwassene mee naar de operatiekamer.  Die mag bij het kind blijven totdat het kind in slaap valt.  Op dat moment vraagt een verpleegkundige om mee naar buiten te gaan.  Het is belangrijk dat u dit dan ook doet, want vanaf dat ogenblik zijn alle zorgen en aandacht nodig voor de operatie.
 
Na de ingreep slaapt uw zoon/dochter uit op de Recovery, waar de medische parameters continu bewaakt worden.  Bij volledig ontwaken wordt uw kind terug naar het daghospitaal gebracht.  Hij/zij is dan nog wel erg slaperig.
 
Vaak kan er nog wat bloed uit de neus of de mond komen.  Uw kind kan ook wat keelpijn hebben en zal vooral het infuus (in hand of voet) lastig vinden.  Dit is nochtans nodig om uitdroging te voorkomen.  De anesthesist beslist wanneer dit infuus uit mag en wanneer uw zoon/dochter mag drinken of eten.
 
Uw arts komt na de ingreep nog een kijkje nemen en in de loop van de namiddag mag uw kind mee naar huis.  In uitzonderlijke gevallen is het om medische redenen niet mogelijk dezelfde dag naar huis te gaan.  In dat geval wordt een overnachting in het ziekenhuis geregeld.

 

A§E - Otocube - Audiqueen - Accolado - FOX

De oorgroep is actief betrokken bij de R&D van Otoconsult. Het gaat om onderzoek en ontwikkeling van medische software en hardware. Zo werkt de oorgroep actief mee aan de wereldwijde kwaliteitsverbetering van de klinische otologie en audiologie.

Lees verder

Cochleaire Implantatie

De oorgroep is internationaal leidinggevend in cochleaire implantatie, cochleaire en andere oorimplantaten. Selectie, implantatie, afregeling van het 'cochleair implantaat', research en ontwikkeling. Maak gerust een afspraak voor al uw vragen.

Lees verder